Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
23.6 °C 43%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ρωσικό τελεσίγραφο μέσω Μεντίνσκι στην «αδελφική» Ουκρανία: Συμφωνία ή νέα απώλεια εδαφών
Ημερομηνία: 11/6/2025, 15:12 - Εμφανίσεις: 18



Σε περαιτέρω εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία θα οδηγήσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, η απουσία συμβιβασμού από τη δική του πλευρά Κιέβου.

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο Μεντίνσκι εξήγησε ότι «Με τη Ρωσία είναι αδύνατο να διεξαγάγεις έναν μακροχρόνιο πόλεμο», κάνοντας επίκληση στον 21ετή πόλεμο της Ρωσίας με τη Σουηδία τον 18ο αιώνα ως απόδειξη ότι η χώρα τελικά επικρατεί σε παρατεταμένες συγκρούσεις.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού (2012-2020) ηγείται από το 2022 της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.

Να υπενθυμιστεί ότι το 2022 η Ουκρανία τις είχε εγκαταλείψει, μετά από πιέσεις δυτικών κυβερνήσεων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων, που δεν απέφεραν καμία ουσιαστική πρόοδο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν τουλάχιστον σε μια μεγάλη ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζει για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να επιτρέψει «να πολεμήσουν για λίγο ακόμα».

«Εμείς θέλουμε ειρήνη», δήλωσε.

«Αλλά αν η Ουκρανία συνεχίσει να καθοδηγείται από τα εθνικά συμφέροντα άλλων, τότε θα αναγκαστούμε απλώς να απαντήσουμε.» Πάντως, Ουκρανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι ο Μεντίνσκι έχει συμβάλει στην επίτευξη σημαντικών ανταλλαγών αιχμαλώτων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Αδελφοκτόνος πόλεμος Ο Μεντίνσκι υποστήριξε ότι το λάθος της Δύσης είναι πως βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία σαν σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ξεχωριστά έθνη – όπως η Αγγλία και η Γαλλία, με τις δικές τους διακριτές ιστορίες και κουλτούρες.

Κατά τη γνώμη του, πρόκειται για έναν «αδελφοκτόνο πόλεμο» μεταξύ δύο κρατών με κοινή γλώσσα και πολιτισμό, που ουσιαστικά αποτελούν έναν λαό και είναι προορισμένα να είναι σύμμαχοι.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Είναι σαν μια σύγκρουση μεταξύ δύο αδελφών – του μεγαλύτερου και του μικρότερου – γ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
23.6 °C 43%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies